Pyöräily Kuopiossa

Pyöräily Kuopiossa on kuopiolaisten pyöräilijöiden ja erityisesti hyötypyöräilijöiden blogi. Kerromme pyöräilystä Kuopiossa ja toivottavasti kehitämme jutuillamme Kuopiota myös pyöräilykaupunkina.

lauantaina, helmikuuta 23, 2013

Keskustan liikenteessä on useampia ongelmakohtia. Seuraavissa kuvissa on joitain ongelmakohtia joihin pitäisi saada ratkaisua. Yksi ongelmakohdista näkyvyyden suhteen on Puistokadun ja Niiralankadun kulmaus. Siinä risteyksen vieminen eteenpäin ja pyöräväylän muuttaminen suoremmaksi voisi olla yksi ratkaisu. Yksi olisi liikenne/pyöräpeili liikennemerkkiin nostettuna.
 





Tässä laajempi katsaus niistä ongelmakohdista mitä keskustassa on pyöräilyn suhteen. Yhtenä isona kehittämisen kohteena on Tulliportinkadulta tapahtuva liikenne kohti Haapaniemeä ja Väinölänniemeä. Lisäksi on useampia ympyröityjä kohtia joissa on kyse liikenneturvallisuudesta ja pyöräliikenteen sujuvuudesta / nopeudesta.

 Miten pyöräilijän pitäisi kääntyä Sairaalakadun risteyksestä? Teatterilta risteys Sairaalakadulle on vaikea käännöksinen varsinkin talvella ja kesälläkin siinä joutuu autojen yliajamaksi. Yksi keino olisi tehdä Sairaalakadulle pyörätie ja siirtää siten pyöräteiden liikennettä esimerkiksi Haapaniemen suuntaan tätä kautta?